ASQ laatukonferenssi 1999 - Six Sigman lanseeraus

Julkaistu  05.05.1999    Kirjoittanut     Tilaa RSS


USA:n ja ehkä koko maailman merkittävin vuotuinen laatukonferenssi pidettiin toukokuussa 1999 Kaliforniassa Anaheimissa.

eek_asq.jpg

ASQ:n konferenssi on osoittautunut Suomen laadun kehityksen kannalta "profetionaaliseksi" eli se mikä ASQ:n konferenssissa tänään on suosiossa, on 2 – 3 vuoden päästä Suomessa. Tämän vuoden ehdoton ykkönen on Six Sigma filosofia, tavoitteet ja menetelmät. Six Sigma menetelmä pureutuu suoraan strategian kautta ongelmaratkaisuun tavoitteena parantaa laatua ja tehdä rahaa juuri siinä pisteessä, joka on asiakkaalle kaikkein tärkein. Six Sigma toteuttaa kaksoisstrategiaa – parempaa laatua halvemmalla ja strategisessa asiakastyytyväisyyskohdassa virheet pudotetaan 6-sigma tasolle (3,4 ppm).

Konferenssissa Six Sigma Academy ja koko Six Sigma ajattelun luoja Mikel Harry esitteli laatupäällikön roolin uudessa valossa. Laatupäällikkö yhdessä laatuhevosensa "quality" kanssa kaitsee villin lännen tapaan laatukarjaansa (virheet) ja lassoaa hiehoja eli tekee rahaa parantamalla projekti projektilta laatua.

harry_cowiscash.jpg

Laatupäällikön lassoamisen taidon taso mitataan vöinä "green belt, black belt", jotka muodostavat koulutuskokonaisuuden. Black belt (musta vyö) vaatii noin neljän kuukauden opiskelun. Tällä taidolla hieho (laaturaha) saadaan jo pyydystettyä ja laatupäällikkö tekee yritykselle puhdasta rahaa 1 – 5 milj. mk.
Laatuajattelussa on siis tapahtumassa suuri käänne – auditoinneista, sertifioinneista, laatujärjestelmistä jne. ollaan palaamassa itse asiaan eli laadun ja rahan tekemiseen. Konferenssissa usein kuultu laatulausahdus olikin

Come Back to the Reality

Tervetuloa takaisin todellisuuteen. Tämä päivä on suoraa laadun parantamista ja rahan ansaitsemista. Ihmisten rahojen (ja eläkkeiden) siirtyessä yhä enemmän pörssiin, on realiteetti raha. Eläkeläisiä ei lämmitä tulevaisuudessa yrityksen saama sertifikaatti, vaan yrityksen pörssi arvo, joka määrittää hänen kuukautisen eläkkeensä suuruuden. Tämä aika on lähempänä kuin uskommekaan, myös Suomessa.

Come Back to the Reality! Quality is Cash!

 

Terveisin,

Professori Eero E. Karjalainen

Kommentoi

(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä)
Syötä kuvassa näkyvät kirjaimet ja numerot.
Captcha koodi

Klikkaa kuvaa nähdäksesi uuden captchan.

    Kannattaa tutustua

    Kirjallisuutta ja uusia ideoita

    Siirry
    verkkokauppaan www.laatutieto.fi

    Meidät löydät